Min nyfödda bebis

Nu har vår familj ökat med en söt liten vovve som heter Jake!




Klara!

Nu har jag och Martin målat klart våra teckningar!

Cleopatra har jag målat och Martin har målat lejonet.




Halvtidsredovisning

Idag hade vi alla som läser självständigt arbete i kemiteknik halvtidsredovisning. Vi alla i gruppen Dexter hade klätt upp och väldigt fint och möttes upp redan en timme innan vi skulle redovisa. De som skulle redovisa (Malin och Joakim) övade en sista gång inför oss och vi alla förberedde oss mentalt.

Väl vid redovisningen släppte lite nervositeten för alla åhörare var folk som man kände så det kändes helt plötsligt att även detta inte var omöjligt.
När Malin och Joakim var klara fick vi applåder och de fick beröm för sin välstrukturerande redovisning. Väldigt duktiga var dem!

Efter redovisningen och opponeringen på den andra gruppen gick jag, Malin, Cissi och Joakim till forsfestivalen och firade denna succé med en öl och hamburgare.

Denna dag har varit mest chill, bortsett från redovisningen. Har lite halvhjärtat försökt att plugga, men det går inte så vidare bra! Får ta nya tag imorgon!



Här har ni en bild på något jag håller på att pilla på!




Plugg

Ännu en gång har man en tenta. Dock så är man extra stressad eftersom att man har väldigt mycket med projektet just nu. Men detta ska man även klara av!




Hår

Före och efter




God morgon

God morgon!
Det är så underbart att äta frukost med Martin! <3




Morgontrött

Ännu en gång kommer jag en timme för tidigt till skolan. Jag trodde att vi började 8.15 idag, men självklart ska jag ha kommat fel för vi börjar kl 9.15
Eftersom att jag är väldigt morgontrött så är detta väldigt plågsamt! Jag hade kunnat sova 1 timme till :(
Candy crush fick underhålla mig! :)




Äntligen!!!

Äntligen bor jag och Martin själva! Det har varit en jobbig period men nu är det över!

Jag trodde att alla problem skulle vara borta när vi kom hem ifrån Budapest men självklart så var det inte så. Hur kan en flytt ta mer än 3 dagar? Det var massa avtryck av smutsiga skor i hela lägenheten, det var jättesmutsigt överallt och det var bara hemskt att komma hem.

Först när vi kom hem fick vi vänta på att hon skulle komma hem och städa och bara det tog sin tid. Vi hade planerat att fixa lägenheten direkt när vi kom hem.
Sen när personen väl hade lämnat nycklarna och stuckit då problemen uppstod. Innan resan hade vi planerat att vi skulle gå igenom vad som är vems så att det inte skulle uppstå ett problem sen med att man tar någon annan grejer. Men det var hon inte villig att göra.
När jag väl kom hem igår insåg jag att hon hade tagit min stekpanna (vi hade likadana, men den som lämnades kvar var mer söndrig), papperskorgen som jag så snällt hade ställt i badrummet hade hon också tagit, vilket är jättelöjligt för hon vet att hon bara hade med sig en papperskorg till lägenheten, men flyttar ut med två. Är man dum eller är man efterbliven om man inte kommer ihåg vad man äger för något.

Vad spelar det för roll vad allt kostar och så, men jag känner att rätt ska vara rätt. Varför var hon inte villig att samarbeta i början så att detta inte skulle ske? Varför väljer man att ta något som tillhör någon annan? Hur lågt kan man sjunka?

Min respekt för denna person försvann för längesen. Att ha dubbelmoral är något jag inte tål. Jag strävar varje dag att inte vara en sådan person. Om man påstår att man är duktig och proper som henne, känner jag att man ska vara det all time. Säger du en sak förväntar jag mig att du gör det. Kan du inte stå för det du säger, då kan man likaväl bara hålla käften.

Jag tror jag inte har varit så arg som jag var igår men som tur är så har jag en underbar pojkvän och en förstående moder så jag lugnade ner mig väldigt rejält igår.

Jag blir bara så ledsen när detta sker. Mitt problem i det hela är varför människor ska vara såhär? Varför ska man utsätta sina medmänniskor för dessa problem. Jag kan stå för att jag faktiskt försöker vara en god medmänniska, inte genom att tänka gott om andra utan att faktiskt försöka göra något bra!

Nu sitter jag påväg hem till Jönköping och ska vara där denna helg! Mamma ska flytta till en lägenhet så jag ska nu, 2,5 år senare officiellt flytta hemifrån! Hahaha lite sent men det har varit skönt att ha ett hem att åka till när man har ledigt och så. Inte för att jag inte kommer känna mig som hemma i mammas nya lägenhet, men det kommer inte vara densamma när man inte har ett eget rum ;)




Shoppiiiiing

Igår var jag för trött för att uppdatera bloggen så jag gör det nu!

Vi gick till parlamentet för att gå in och kolla på allt men det var världens längsta kö och biljetterna var ändå slutsålda så vi sket i det och shoppade hela dagen!

Vi köpte massa grejer och det var skönt att få bränna lite pengar! Hihi! Här är lite bilder på vad jag köpte!

Detta är inte allt jag har köpt men resten är typ ett nagellack, lite smink och lite sprit! Hahaha :D

https://cdn2.cdnme.se/1916478/6-3/pic_515be4519606ee0a64cf268b.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/1916478/6-3/pic_515be452e087c30bfc77e457.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/1916478/6-3/pic_515be453e087c30c161e67e8.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/1916478/6-3/pic_515be454e087c30c30154d90.jpg" class="image">




Spa och relax

Denna dag har sett ut såhär:

Morgon: Vi vaknade runt kl 09, duschade och gjorde oss iordning. Sedan gick vi ner till hörnet på denna byggnad och åt vår frukost! Ator capuccino kostade INGET! Åt lite godsaker och njöt av att det var så gott. Eftersom vi bor så nåra kafeét så gick vi och borstade tänderna och sedsn begav vi oss på äventyr!

Förmiddag: Vi hade lite sevärdigheter inplanerade för dagen men allt gick inte som vi ville! Först skulle vi till Dohány Street Synagogue men den var stängd eftersom att det är annandag påsk idag. Sedan gick vi till St. stephen's basilica och som tur var så var den öppen! Shit va ståtlig och vacker kyrkan var! Gigantisk och väldigt vacker! Jag och Martin gick in och lyckades tajma med en gudtjänst så vi valde att gå upp i tornet i kyrkan och kolla på utsikten! Min lilla Martin är självklart höjdrädd, men han var modig nog som tog sig upp dit! Utsikten var väldigt fin! Man kunde se hela stan och alla ställen vi hade varit på och skulle till!
Nästa planerade event var att besöka parlamentet som är ett måste för alla turisten, men även där hade vi otur! Det var stängt så vi har planerat att gå dit imorgon! Vi valde att gå vidare till Margret Island vilket är en ö i stora floden som delar Budapest i två delar. Väl framme där såg vi att man kunde hyra en typ dubbelcyckel/cyckelvagn i en halvtimme. Vi bestämde oss att 45 kr för 30 minuter är INGET, så vi satte oss och cycklade runt där på ön! Jättemysigt!
Nästa inplanerade event var att besöka shoppingcentret WestEnd som har ca 400 affärer och när vi väl var där såg vi att alla affärer, förutom resturangerna var stängda! Så vi gav upp och sa att det fick bli morgondagen event!

Mat: Vi åt på någon turkisk gatuställe, vilket var vääldigt gott och mättande!

Eftermiddag: Eftersom att allt var stängt bestämde vi oss att gå på Thermalbad och bara chilla. Vi beställde 30 minuters massage för knappt 150 kr och sedan fick vi bada hur mycket vi ville! Det kan jag säga behövdes!

Kväll: Vi var hungriga så vi hittade någon pub som serverade ungersk mat ocj de hade någon turisterbjudande så vi fick förrätt, huvudrägt och efterrätt + en halvliter öl för 100 kr! Aaaah det var så goott!!

Nu sitter vi här på hotellet och har köpt cider och massa godis så nu ska vi bli feta!

God natt på er alla trogna läsare! Jag skriver imorgon igen! :)