Uppdatering

Tänkte göra en liten uppdatering på vad som har hänt de senaste dagarna!
 
Torsdag 29.1: Skola denna dag med. Lära oss Slovensk gramatik (uuuh, så himla svårt...). Finns nog inte så mycket mer att säga om vad som händer i skolan. Vi leker lekar och försöker lära som slovenska rätt så fort. Efter skolan gick jag, Ymke och Alexander igen till "student meal" stället och åt mycket mat för 1,5 euro (bara för att vi kan). Efter detta skiljde vi oss åt för jag behövde ta mig till hostelet och packa, för idag skulle jag flytta in till lägenheten jag ska bo i under min vistelse här. Dock så hade jag tid att träna, så jag gjorde tabata i hostelrummet i en timme, vilket kändes najs. Efter detta så kom hyresvärden och hjälpte mig att flytta mina saker till lägenheten och jag flyttade in! Dock så hade jag inte tid att dekorera för jag skulle iväg till Sarahs hostel och laga mat. Vi lagade biff med pasta och grönsakssås! :D Denna dag tog slut rätt så fort då vi alla var trötta. 
 
Fredag 30.1: Ja, ni fattar trenden, skola denna dag igen. Vi fick leka med ballonger för att lära oss färgerna på Slovenska (det kändes som om att vi var barn igen!!). Efter skolan gick jag och köpte lite saker till mitt rum och valde sedan att laga cevapcici, så jag smsade Amina om vad jag skulle ha till (bröd, hackad lök och jag valde att ha creme fraiche till). Sen efter detta hade jag lite tid att chilla (kolla på serie och träna igen) så det kändes skönt att kunna ta det lugnt nu när man har hittat någonstans att bo!
 
Jag tänkte visa lite bilder på lägenheten: 
Common room (litet och mysigt)
 
Kök
 
Badrum
Badrum
 
Ena halvan av mitt rum
 
Andra delen av rummet (stort, ja, men nackdelen är att det är så himla kallt i rummet :P )
 
Sett utifrån.
 
På kvällen valde vi att gå till ett ställe som heter Metelkova, ett mer undergroundställe som inte spelar typisk housmusik. Det såg väldigt trashigt ut, men det var faktiskt kul att vara där, dock så var det ett utomhusställe så det var väldigt kallt. Tyvärr så hade jag inte kameran med mig, men jag tänkte gå dit någon dag och ta kort på hela stället så att ni kan få se! 
 
Lördag 31.1: Idag ska vi shoppa på BTC center (ska dit NU!!) och sedan får vi se vad som händer ikväll (lär nog uppdatera imorgon). 
 
Ha det!



Första inlägget om Ljubljana

Detta inlägg kommer bli långt. Tänkte skriva ner hur de första dagarna har varit samt även visa lite bilder jag har hunnit ta. 
 
Söndag 25.1: Att transportera sig under 10 timmar är inget jag rekommenderar. Tiden jag satt på planen var ca 4 timmar, sen fick jag sitta i Belgrads flygplats i 6 timmar. Inget jag rekommenderar då de inte har så mycket shopping där. Planet jag skulle ta från Belgrad till Ljubljana var så litet (två och två säten) så jag trodde faktiskt att den skulle explodera vilken stund som helst (lät som om den var gammal och trött....). Väl framme tog jag taxi till hostelet. Självklart visste jag inte alls hur jag skulle ta mig in till hostelet, så jag står där utanför och panikar. Då kommer ett par som hjälper mig ringa till de ansvariga på hostelet så att de kan släppa in mig. Fatta paniken, att inte kunna bo någonstans första dagen. Väl inne så var hostelvärden HUR SNÄLL SOM HELST. Hon gav mig massa tips om vad jag skulle göra, vart jag kan handla osv. så på så sätt känns det ändå okej att jag nästan skulle ha fått sova på gatan med en Snowboardväska, 23 kg stor väska och 8 kilo handväska.......
Bästa av allt var att jag fick ha mitt hostelrum själv (som egentligen ska delas med 3 andra :D )
 
(Inga bilder togs denna dag)
 
Måndag 26.1: Jag fick höra från hostelvärden att en tjej som bor på samma hostel som mig var också en erasmusstudent. Hon heter Magdalena, 24 år och från Österrike. Vi bondade direkt!!! Asskön person. Vi promenarade till skolan och hade lite panik över att vi skulle få träffa massa främande människor. Vi trodde att vi skulle göra massa lära-känna-lekar, men nej. Det var pang bom på direkt. Lära oss Slovenska (vilket är BAJSSVÅRT). Efter första pausen frågar jag om någon är sugen på att käka nått (var hur hungrig som helst), så vi gick ett gäng till ett café nära och åt mackor. Sen efter vår Slovenskkurs så gick vi och åt någonstans (corndog, hotdog och sånt strunt..) för att sedan gå tillbaka så vi kunde gå på informationsmöte om student ID, student meals, busskort och sådant basic. Efter detta bestämde vi oss för att mötas upp vid "the pink church" på kvällen. Så innan dess valde jag att springa runt i Ljubljana för att fixa en cykel och kolla på 2 bostäder. Första var äcklig. Kom in och det luktade avlopp i hela villan. Blä. Andra lägenheten jag besökte luktade marijuana.... pundarjävel. Han sa att han inte tänkte hyra ut rummet, men då han faktiskt hade ett samvete så hjälpte han mig att hitta lite andra alternativ.... Efter detta sprang jag hem för att byta om (det är ju fan svinkallt här, samma väder som i Sverige.....) och sen möttes vi för att hitta nått ställe för att köpa käk. Det blev pizza. Samones feta själ blev lycklig (andra pizzan sen jag åkte från Sverige, höhö). Sen efter att vi åt gick vi till lite olika pubar och drack lite öl och bondade :D och det kan jag säga att vi verkligen gjorde (vi har elakt nog redan denna dag kommit på massa elaka skämt om vår Slovensklärare, men hon är jättesnäll och världens sötaste person. Hon har glasögon, men måste ändå sätta pappret mot ansiktet för att kunna läsa, ansiktet mot tavlan, datorn, ljusknapparna, ja ni fattar....). 
 
Bild på ett ställe vi var på (kattcaféet kallar vi det för, för det var fan crazy cat lady ställe!!)
 
 
Tisdag 27.1. Okej. Skola igen. Astrött, migrän och bara allmänt opepp på att lära mig Slovenska, då det hade gått så dåligt med bostäderna igår. Aja, jag bet ihop, överlevde slovenskkursen och valde att kolla in 3 andra ställen denna dag. Efter Slovenskkursen skiljde vi alla åt, så jag valde då att gå till hostelet för att ta det lugnt, men nej, Det är NU jag fick reda på vart min fakultet egentligen var. Inte alls där jag trodde. Aja, ändrade planer angående bostäder.... Jag besökte ett ställe som erbjöd ett litet rum, bra hyra, delar med 4a andra och bra läge. Enda nackdelen var att toaletten var en våning ner så jag hade behövt gå upp och ner för trapporna hela tiden varje natt... snark... Andra stället jag besökte var ett ställe som pundarjäveln hade fixat till mig (och som även blev mitt val av bostad så tack pundare!!). Stort rum, liten lägenhet, rent kök, ren toa, delar med 3 andra och assnäll hyresvärd!!! :D Kunde inte bli gladare. Sista stället jag besökte var ett hostel (!!) som hyrde ut rum till folk. Så även om det fanns 4 hostelsängar kunde ändå en person bo där (asskum känsla faktiskt... skulle inte trivar) och man delade kök på 10 pers (som inte var så fräsht heller) så detta tackade jag nej till direkt. Efter besöken träffade jag mina nyfunna kompisar och vi åt lite mat på en pub som heter Fany Mary. Här kommer lite bilder från denna dag.
 
Hittade denna lilla kyrka påväg till ett av ställerna jag kollade in! :D
 
Slottet!! Är så kär i Ljubljana så det inte är sant. Hur fint som helst!
 
 
Vännerna jag har hittat (inte alla såklart, men några av dem). FV: Judith, David, Alexander, Magdalena, Ymke, Sara och jag. Bästa människorna ever!!
 
uuuuh längsta inlägget ever!!!
 
Onsdag 28.1: Dagen då jag bestämmer mig för vilket ställe jag vill ha (har redan beskrivet den lite kort). Hur glad som helst. Efter skolan gick jag, Ymke och Alexander och fixade student meal. Vi åt soppa, bröd, mycket mat och sallad för 15 svenska kronor....!! Kommer kunna köpa många öl om det är såhär billigt! Efter detta gick vi till ett café (kaffet kostade 15 kr....). När vi hade fått i oss en ordentlig dos av kaffe skiljde vi oss åt. Jag hade faktiskt tid att göra nått kul (kolla på serier...). Sen kl 18 skulle jag träffa en tjej som jag ska lära Svenska, Julia heter hon. Hur kul som helst. Hon var så glad över att jag ville göra det och det bästa är att hennes make har fått postdoc i Uppsala!! :D Hahaha så hon ska flytta till Uppsala :D Vi har planerat att träffas typ 1-2 gånger i veckan, vilket kommer bli kul! Efter detta gick vi till samma resturang som igår, Fany Mary. Vi använde oss av student meal och fick det som ni kommer se på bilden för 4 euro (vi alla är så chokade över att det är så billigt!!). 
 
KOLLA! :D 
 
Hihi, jag tvingade alla vara med på en selfie, men då det var svinkallt så kunde jag inte få ta en till bild som var mindre suddig, de alla sa "another day". 
 
Här kan ni få lite fler bilder jag hann ta idag:
 
En skylt i Fany Mary
 
Nån byggnad (ska kolla upp nån dag vad det är för ställe)
 
Grafitti? hahaha kissemisse
 
nu ska det inte skrivas så mycket mer. Börjar bli sent och måste sova.
Imorgon ska jag ta kort på rummet ljag ska hyra.
 
Godnatt <3
 
 
 
 
 
 
 
 



Sista bilden på mina bebisar

Detta var sista bilden jag tog på katterna innan jag åkte. <3
 
Kände att jag behövde dela detta med er!
 
 
 Snart kommer jag lägga upp ett LÅNGT inlägg om mina första 3 dagar här i Ljubljana.
 
Ha det!
 



Imorgon åker jag

Imorgon vid denna tid sitter jag i Belgrad och läser bok för att underhålla mig själv när jag väntar på att planet till Ljubljana ska åka (6 timmar ska jag få vänta.....)

Jag är jättenervös samtidigt som jag är helt lycklig över att jag gör detta! Ska bli kul att få göra detta! :)

Hoppas att så många som möjligt pallar följa min blogg :D

Ha det!



Lite pyssel innan jag åker #1

Jag måste ju sysselsätta mig lite innan jag åker (förutom att träna dubbelpass på gymmet, höhö), så jag kommer självklart skryta om det jag hinner med innan jag åker. Jag gjorde denna ljusstake förra veckan dock, men kände att lite skryt är alltid bra. 
 
 
Yes, I know, det står bodypaint med chokladsmak, men till mitt försvar så testades denna en gång (målade på min hand och smakade sen, I know, forever alone), och sen behövde jag tvätta ur den. Så istället för att slänga den, målade jag den och sparade den som ljusstake!
 
Ha det! 
 



Tack Malin <3

Det börjar närma sig nu! Snart ska jag få åka iväg ett halvår och få göra något helt annat. Ser verkligen fram emot detta så otroligt mycket. 
 
Att få presenter är alltid kul när det finns nån mening bakom det hela. Denna present fick jag av kära Malin som är i Japan på utbytesstudier. Jag kan säga er att jag blev väldigt glad över att hon köpte denna present, ser väldigt mycket ut som mig! :D
 
Tack Malin för denna roliga present och grattis på födelsedagen! :)
 
 
Ha det!
 



Slovenien, snart kommer jag

Nu är det mindre än en vecka kvar innan jag är framme i Slovenien! Jag är astaggad samtidigt som jag är rädd. Jag hoppas på att denna resa kommer bli rolig samt lärorikt! Vi får se helt enkelt!! 

Så jag hoppas på att så många som möjligt pallar följa min tjat-blogg (om inte jag förstås spammar er facebook!!) 

Ha det bra så länge!





Vad hade jag gjort utan er?

Idag har vi haft labb i skolan och det gick inte som förväntat. När jag kommer hem, opepp på livet, möts jag av mina underbara katter med pussar. Vad hade jag gjort utan er? 
Just nu sitter jag vid köksbordet och skriver lite på artikeln som ska skrivas samt äter mat och då får jag sällskap av Sirius. Självklart vill jag ju dela med mig en bild till hela cyberspace på min fina lilla katt <3
 
 
Min fina bebis <3
 
Puss
 



Varmt och mysigt

Definitionen av vad varmt och mysigt är kommer ni få se på denna bild som jag tänker lägga ut i dagens inlägg. Att se detta fick både mig och martin att bli chockade. Så fort vi såg detta var alla kameror framme och redo. Synd bara att mina katter inte är världens bästa modeller (sirius är skelögd och lakrits har bara 3 huggtänder), men lite charm är väl bra att ha?
 
Mina älskade pluttar <3
 
Puss



På besök

I helgen var jag på besök hos min mamma och mina syskon! Självklart knäppte jag lite bilder som jag tänkte spamma er med!
 
<3
 
 
 
 
Mammas julgran!
 
Puss



Nyårsafton 2015 med bästa människorna

Under nyårsafton diskuterade jag, Ebba och Emma om hur många nyår vi har firat tillsammans. Vi kom fram till att detta år måste vara vår 6e eller 7e gång! Härligt.... ;)
 
Då jag älskar att fota så får ni nu stå ut med att jag spammar med lite bilder från kvällen!
 
Hela gänget. Från vänster högst upp: Samone, Ebba, Hannes, Sandra. Mittenraden: Filip, Sanna, Emma. Längst fram: Martin, Fredric, Marcus
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu tänker jag skita i att skriva hoppas att ni gillar dem. NI MÅSTE GILLA DEM. För vi alla är awesome!! 
 
Puss