Ljubljana city tour

Skrev ett inlägg nyss men som råkades ta bort.... Så får skriva om allt igen. 
Söndag 1.2: Alla bilder från denna dag kommer komma upp i slutet av inlägget. Denna dag bestämde vi oss för att gå på Ljubljana free city tour. Detta varade i två timmar, där vi fick gå runt och kolla på byggnader och statyer och broar som har betydelse för Ljubljanas historia. Guiden var väldigt givande då man fick reda på saker om staden och landet som man inte visste om. Det var väldigt intressant att få upptäcka Ljubljana på ett annat perspektiv. Efter toursen valde vi att gå upp till Ljubljana slottet. Backen upp dit var så brant så vi behövde pausa halvvägs för att andas (bra träningsställe....). När vi väl var uppe tyckte vi att det var värt att få flåsa lite mer. Utsikten var magisk. Man såg hela stan och bortsett från all snö (eller ja, det har väl sin egna charm), så var det väldigt fint. Vi gick runt i slottet, men gick aldrig in (det kostade oss pengar, men vi tänkte gå dit en annan dag). När vi väl kände oss nöjda med utsikten valde vi att ta oss ner på den mest brantaste vägen. Jag, Alexander och Ymke hasade oss ner hela vägen ner, för att det var så halt (vi höll oss i ett räcke, vilket gjorde så att vi överlevde). Efter detta skiljde vi oss åt och jag åkte hem till Julia, slovenska tjejen jag lär svenska. Hennes lägenhet var jättefin och hon hade utsikt över hela Ljubljana hon med.... (jealous much?). Efter att ha pratat lite om att bo i Uppsala och jobb, lärde jag Julia lite svenska. Sen åkte jag hem och tog det lugnt (tabata en timme på rummet) och förberedde mig inför morgondagen.
 
Måndag 2.2: Inget speciellt hände denna dag. Skola igen, sen gick jag på stan och shoppade och bara tog det lugnt. På kvällen träffades vi vid den bosniska resturangen igen och åt mat där, igen. Mums säger jag bara. Vi alla var så lyckliga. Vi drack massa öl och tog efter-maten-snaps och hade det kul. Sen gick vi till ett ställe som heter Parlament (måndagar ska vara erasmuskvällen på detta ställe) och det var inte så många människor där. Jag och Magdalena beställde drinkar (då de bara kostade 5 euro), men de var så äckliga så vi bestämde oss för att aldrig mer köpa drinkar där. Efter detta skiljde vi oss åt. 
 
Tisdag 3.2: Skola denna dag igen. Efter skolan valde jag att gå och fixa first resident permit (man måste göra det om man ska bo här längre än 3 månader), men då jag var klantig nog så glömde jag all papper så jag gick där ifrån. Sen bestämde jag mig för att testa på ett gym (som dock ligger på andra sidan stan). Att ta sig dit ska ta ca 15 min, men eftersom att det snöade så mycket tog det mig 35 min dit (var hur blöt som helst när jag var framme, av både svett och snö, blä). Sen när jag väl var framme tränade jag och Alexander, vilket var kul (kändes som om att det var lite värt att åka i snön dit), men när jag skulle hem tänkte jag ta taxi då jag inte pallade cykla hem (de har ett system här där man kan hyra cyklar gratis under en timme). Taxi i Ljubljana kostarca 2,5 euro, men då jag råkade tajma med rusningstrafik fick jag betala 9,5 euro.................................... Men men, det var väl värt det antar jag (får se imorgon om jag har fått en go träningsvärk). Efter detta har jag bara suttit hemma och tagit det lugnt.
 
 
 
Bilder från söndags:
Panoramabild över stan halvvägs upp till slottet (klicka på bilden)
 
Staty på France Preserene, slovensk poet.
 
Dragon bridge
 
Dragon
 
The pink church
 
En byggnad som överlevde jordbävningen
 
En av fåtal katedraler i Ljubljana. Då gatorna är så trånga kunde jag inte få en bättre bild.
 
Ingång till katedral
En liten automat man kan köpa mjölk direkt från kossan (guiden sa att det inte bor en kossa i automaten dock...)
Nån byggnad i stan (glömt bort vad för byggnad detta var)
 
Grafitti
 
Ljubljana bibliotek. Ännu en gång. Små gator...
 
Utsikt!
 
Katedralen i slottet!
 
Guidegruppen :D
 
 
 
 
 
 





Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo