Första veckan med research projektet

Lördag 21.2: Lite random valde vi att cykla (!!) till Smarna Gora (ett berg som är 650 m högt lite utanför Ljubljana). Det tog oss 50 min att cykla dit och när vi väl var framme började vi (nästan) klättra upp för berget. Efter en timmes flås och svett, var vi uppe. Utsikten var väldigt fin (då man såg hela Ljubljana där ifrån). 
 
Här har ni en panoramabild på utsikten: 
(Ja, jag är inte bra på att ta panoramabilder, men de är mest för att jag ska komma ihåg hur det var)
 
Söndag 22.2: Då jag började bli frisk valde jag att åka till gymmet. Sen skulle jag träffa min Slovenska kompis Julia, men då jag inte hade 3g eller pengar i mobilen kunde jag inte kontakta henne om vart hon exakt bor, så jag sprang runt i regnet i 1 timme för att hinna hennes lägenhet. Väl framme fick jag massa mat och annat gott så jag blev glad igen. 
 
Måndag 23.2: Denna dag gjorde jag inte så mycket. Jag satt och läste igenom materialet jag fick av min professor. Cyklisk voltammetri är klurig, men en väldigt intressan teknik.
 
Tisdag 24.2: Möte med min professor samt en annan professor som har studerat komplexen jag ska göra analyser på. Lite diskussion hit och dit kom vi fram till vilka komplex jag ska analysera. Så nu var det bara att lära sig hur tekniken fungerar. 
På kvällen var det pubrunda (min handledare sa att jag var tvungen att gå på denna pubrunda) och för 10 euro fick man shots, öl till beer pong, inträde till en klub samt även lite "guidning" av de som hade hand om pubrundan (de guidade oss genom att ge os vodka shots med vattenpistoler....). Det var roligt att vara med på festen, men det var faktiskt tyvärr inget speciellt, för deras så kallade pubrundor är inte som Uppsalas pubrundor. Vi var bara på 3 ställen...
 
Onsdag 25.2: Bakis som fan tog jag mig till skolan till kl 12 (var hemma kl 4 på morgonen, uuuh). Då träffade jag en tutor som jag skulle ha träffat i början av min vistelse här (som hade kunnat varna mig för diverse saker...) men han sa att när han var på erasmus i Island så var det samma sak för honom, att ingen varnade honom om saker (det är väl så man lär känna ett nytt land antar jag). Efter detta gick jag till min handledare för att labba lite. Då jag aldrig har använt cyklisk voltammetri, ska denna vecka (och även nästa, troligtvis) vara en mer introduktion till denna metod. 
 
Torsdag 26.2: Fortfarande introduktion. Inget mer speciellt att säga, har väl mer att säga när jag väl är igång med projektet.
 
Fredag 27.2: Samma denna dag. Jag fick gå hem lite tidigare. Denna kväll var jag och Ymke på den mest ledsamma inflyttningsfesten ever. Men vi drack lite, åt pizza och hade det kul ändå. Vi gick även till en pub som ser ut som en hamn (nästan lite som götebors nation, bara mer stenar till väggarna, alltså som en källare). Självklart var jag hemma även denna kväll runt 4 tiden....
 
Lördag 28.2: Idag ska jag åka till BTC (deras shoppingcenter) och bara chilla. Får se vad som händer ikväll!
 
Ha det!





Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo