Trötta

Nu sitter jag och Martin och vilar i hotellet för att samla kraft för att ta en liten ölrunda om någon timme!

Idag har vi gjort väldigt mycket! Vi anlände till Budapest kl 9.50 och allt gick så smidigt så vi var redan på hotellet kl 10.30! Vi chillade lite och packade upp lite smågrejer sen begav vi oss mot stan! Först gick vi lite fel, det var dött där så vi vände om och då hittade vi stan! Väldigt mysigt men priserna är densamma som i Sverige, iaf alla affärer på váci utca.
Vi bestämde oss sen för att gå till ett café och ta en kopp kaffe med lite tilltugg så vi gick till Gerbeand, vilket var ett väldigt fancy ställe! För 100 kr fick jag en jättelyxig cappucino och en brownie med tre olika sorbéglass, grädde, olika frukter och annan lyx! HUR GOTT SOM HELST!
Sedan begv vi oss till Buda sidan och gick upp till Citadella(fort på ungerska enligt google). Lite oklart vad det var där men det var en rolig väg att gå! Upp för ett berg helt enkelt!

Vi besökte även ett medicinskt museum vilket var väldigt intressant och jättecoolt! Det kostade oss totalt 35 kr.

Sen var vi båda allt för hungriga så vi gick till KFC och åt MYCKET friterad kyckling! Martin har aldrig ätit där så därför gick vi dit!

När vi hade samlat på oss mer energi gick vi bort mot slottet som ligger på Buda sidan(vi bor på pest-sidan). Väl där valde vi att åka upp med en konstig hiss/sightseeing hiss och tog massa bilder på utsikten!
Väl där uppe betalade vi 45 kr och fick gå på ett museum och även en liten mysig festival! Vi testade Hot wine vilket inte var så gott! Det var allt för sött så vi slängde nästan allt! Synd! För det kostade oss 12 kr hahahaha :D det smakade inte alls som glögg heller!

Mattias kyrkan är ett ställe som också är rekommenderat av andra turister och eftersom att den låg i jämnhöjd med slottet gick vi dit. Men tyvärr var det stängt så vi får gå tillbaka dit en annan gång! Den var jättemäktig och väldigt vacker!

Efter kyrkbesöket valde vi att gå hem så nu är vi här!

Jag skriver mer imorgon om vad vi har gjort och vad som kommer att hända ikväll!






Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo