Intersnailing Lisboa

För att göra det lättare samt färre inlägg skriver jag om varje stad vi besökte:
 
Lisboa, Portugal. 
Dag 1 började med att jag satte väckarklockan på 4.50 då "planet" skulle gå tidigt och min handledare Gregor hade lovat att hämta mig och köra mig till stationen. Jag var på stationen i god tid för att hinna ta bussen till flygplatsen. Jag och Renee sa hejdå till folket (folk kom till stationen efter att ha varit på Circus lite fulla men det var lugnt, de luktade bara lite bakfylla och sprit) och åkte till flygplatsen. Sen när vi väl var på flygplatsen såg vi inte att vårt plan skulle gå så vi fick lite panik. Hade jag beställt för fel dag? Varför stod inte planet på skärmen. Vi gick till en informationsdisk och de kollade knappt på våra biljetter utan sa: "It's a bus". Jaha? Och det säger oss vad? Då fick vi ju panik för vi visste inte vart bussarna gick ifrån. Vi gick och frågade vår taxi/busschaufför som hade tagit oss från Ljubljana till flygplatsen om han visste och han sa att ja, denna buss går från Ljubljana och inte här. Nehe? driver du?? På biljetterna som vi hade köpt stod det Flygplan och terminal den skulle åka ifrån. Aja han körde tillbaka oss utan att behöva betala extra, men det enda jobbiga var att vi hade kunnat sova åtminstone 2 timmar till. Vi satt på Mcdonalds tills bussen kom. Väl på shuttlebussen kunde vi sova lite. Efter 3h var vi framme i Venice där vi skulle ta ett plan som skulle gå till Lisboa (vi skämtade om att planet kanske ser ut som en buss med vingar...). När vi väl var framme tog vi metron till vårt hostel och Lisboa är inte känt för sina platta gator kan jag säga. Vi hade med oss 30 kg var som vi släpade upp för ganska branta backar. När vi väl hade checkat in gick vi och fixade biljetterna till Madrid. Vi hade kunnat välja mellan liggplatser (för 300 kr extra utöver interrailingkortet) eller 70 kr för sittplatser. Vi valde sittplatserna (vilket vi kommer ångra när resan till Madrid startade). Vi handlade mat som vi lagade på hostelet och när vi hade ätit klart och slappnat av lite så ville vi gå till vår hostelrum (vi skulle dela den med 10 andra) så såg vi en spansk kille med en hund (!!!) på sin säng. Denna kille var en skum person. Han sa att han flydde från spanska polisen och massa annat tjafs typ "tycker ni mer om min hund än mig?" hahaha instabil person. Vi kände oss asobekväma och gick ner till receptionen för att få byta rum. Jag och Renee fick ett eget rum med en kingsized säng. Det var så värt det. Vi fick bo själva! Det enda jobbiga med detta var att det var inte ett kallt rum och Renee hade blivit lite sjuk så hon hostade hela tiden så denna natt igen sov vi inte så bra. 
 
Dag 2 gick vi till Mainsquare i Lisboa och kollade runt där. Det var väldigt vackert att bara gå runt i stan, då de hade pyntad de flesta byggnaderna med mosaikplattor eller bara färglada färger. Då det var en måndag var alla museum stängda så vi bestämde oss för att besöka andra sidan Lisboa (man var tvungen att ta spårvagn dit). Vid informationsdisken ville vi fråga vad man skulle kunna göra här. Ge oss all tips ni har. Det var visst en jobbig fråga för hon bakom informationsdisken var en sur liten bitch. Aja, vi åkte med spårvagn till andra sidan och på spårvagnen träffade vi två gamla tanter från Irland som var här för att leva livet. När vi väl var framme gick vi till Monument of discovery som var en gåva från någon stans i världen till Protugal för att de hade upptäkt massa saker (???). Efter detta var vi vrålhungriga så vi köpte baugetter och satte och åt dessa och försökte planera vad vi skulle göra efter detta. Vi tog spårvagnen tillbaka till Mainsquare och på spårvagnen träffade vi en tjej med en katt med bara tre ben (snyft snyft). Hon hade räddat den för den hade blivit påkörd så hon skulle ta den till veterinären. Tjejen hade döpt katten till Pirate (ganska gulligt). Vi gick till ett ställe där de hade Winetasting (det fanns vid i tapp som man kunde betala för att få ta ett glas vin, ganska coolt!!). Vi tog dock inget glas vin då vi var lite trötta. Vi fortsatte vidare till en utsiktsplats som ska vara ganska känt för Lisboa. Det såg lite ut som Dubrovnik med taken. Vi gick sen till Sardinmuseumet (vi trodde seriöst att vi skulle få se bilder och lite annat kul om sardiner, men det var ett historiskt museum angående deras sardinodling. Men vi fick se ett skelett, vilket var ganska coolt) och efter detta gick vi tillbaka till hostelet och åt mat och chillade. På kvällen gick vi till ett ställe som heter Barrio arto som alla borde besöka om de ska åka till Lisboa. Det var flera kvarteer med barer och resturanger med livemusik och mycket underhållning. Det var väldigt livligt. Vi åt lite bröd med oliver och drack lite vin. När vi kände oss klara gick vi tillbaka till hostelet. Ännu en natt sov vi båda dåligt då det var hur varmt som helst och Renee fortsatte att hosta.
 
Dag 3 gick jag till tilemuseumet efter att vi hade packat ihop våra saker (renee ville inte hänga med så jag gick själv). Jag tyckte museumet var väldigt vackert för allt var så detaljrikt och det handlade om historian om varför Lisboa var täckt med tileplattor! Efter detta gick jag till stan och mötte upp Renee och vi gick in till Mude museumet (det var gratis, men ganska skumt....) och det skulle vara nått modernt museum? jag tyckte det var det skummaste jag har sett. Efter detta gick vi och åt och Renee ville åka tillbaka till andra sidan stan då de hade ett conteporary art museum som var gratis just idag. Jag var inte pepp, men jag hängde med ändå. Om jag tyckte att förra museumet var skumt så var detta nästan snäppet värre. Detta fick mig och börja tycka illa om contemporary art. Men Renee tyckte om det så det var ju najs. Efter detta tog vi oss till hostelet och vilade och sen tog vi allt och gick till tågstationen. 
 
Nattåg till Madrid: När vi väl satte oss i tåget insåg vi varför det kostade bara 70 kr. Det var som att sitat på obekväma plaststolar. I början skrattade vi ganska mycket åt detta (vi hade inte sovit bra sen resan började och visste att denna natt inte skulle bli så mycket bättre). Jag försökte sova så mycket som möjligt men det gick typ inte då det ibland var jättekallt eller jättevarmt. 
 
Här kommer bilderna från Lisboa:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Madrid kommer i nästa inlägg!
 
 



Croatian trip: Dag 9

21.6: Dag 9 åkte vi till Belgrad! Denna stad hade en väldigt speciell charm. Det var grafitti överrallt. Vi alla åt lunch tillsammans, men sen skiljde vi oss åt då jag ville till Nicola Teslas museum innan de stände och då de andra jag var på resan med inte tyckte det verkade intressant gick jag själv runt på stan! Den "speciella" delen av Belgrad var tyvärr inte så speciell. Bara fula gråa gamla byggnade. Senare efter jag hade varit på museumet och sett det mesta av staden träffade jag resten gänget och vi chillade och drack lite. Jag var dock väldigt trött av allt så jag gick och la mig lite tidigare än alla andra.
 
22.6: Jag vaknade lite tidigare och valde att göra lite mer sight seeing själv medan resten sov. Jag och en tjej från hostelet gick och drack kaffe och snackade lite sen skiljde vi oss åt men innan vi skulle vi ivåg var jag tvungen att springa runt och leta efter parkeringsbiljetten då jag trodde jag hade tappat bort den. Jag gick sen till slottet/fortet i stan och det var väldigt stort och läskigt, mycket militärutrustning där (det var ett militärmuseum där men ändå....). Jag satt i parken som tillhörde slottet/fortet och åt lunch och njöt av utsikten. Sen gick jag till huvudgatan och chillade där. När jag kände mig klar gick jag tillbaka till hostelet. Jag satt där och väntade på alla när alex springer in med panik i ögonen och skriker "har ni sett mitt bankkort". Han hade tappat bort den kvällen innan och han trodde att den fanns på hostelet. Sen så ringde han sin bank och spärrade kortet. Eter detta kommer Ymke in och säger "ska vi gå och kolla om bankautomaten har ätit upp den?". Där fanns hans kort. Så han hann spärra den innan han hittade den. Aja, när detta var över åt vi lunch och skulle starta bilen, men då hade vi för lite pengar för parkeringen. De tar varken kort eller nått så någon måste springa och ta ut pengar. Detta tar en timme....... När vi väl kommer igång så är allt lungt tills vi närmar oss Zagreb (vi skulle lämna av några för de skulle gå på festival). Jag låg där bak och sov, men jag hade en dålig magkänsla och den borde jag har följt. Alex körde lite för fort när vi började närma oss Zagreb, rättare sagt 22 km/h för fort. Och han såg inte att polisen bad honom att stanna så han fortsätter och kör så polisen hoppar upp på sin motorcykel och jagar oss. När han väl har stoppat oss så ser man att han har massa adrenalin i kroppe. Haha detta var både läskigt och kul för all "otur" slutar inte nu. Alex var ju tvungen att betala 66 euro (jag vet, helt sjukt billigt jämfört med sverige hahaha) så tog han kortet han hade spärrat och stoppade in i en automat och den blev uppäten. wohooo NU fick alex panik. hans bankkort var borta XD som tur var hade han ett reservbankkort (det kan man visst ha i Tyskland?) så allt löste sig. Vi lämnade av alla som skulle på konserten och sen åkte jag och Alex till Ljubljana igen. Så slut på denna roliga resa!
 
Här kommer sista bilderna:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Slut på det roliga. Nu är det bara å tagga Interrailing bilder! :D
 
HADET!
 
 



Croatian trip: Dag 6

18.6: Dag 6 startades tiditg så vi kunde åka till Pocitelj och Mostar innan vi skulle åka till Sarajevo. Vi åt mat i Mostar och när vi kom fram till Sarajevo var vi ute och chillade.
 
19.6: Dag 7 sov vi in för vi hade gjort så mycket så vi behövde vila. Vi gick till stan runt 12 och chillade i gamla stan och gjorde inget mer speciellt. Vi lagade mat och satt utanför hostelet och spelade spel och drack lite. 
 
20.6: Dag 8 gick vi på en free tour guide där vi fick veta lite historia om landet och stan. Väldigt intressant. Det var ganska kallt i Sarajevo de dagar vi var där så vi var inte så pepp på att göra nått, så vi shoppade. Sen åkte vi till pyramiderna. Förra gången jag var här var det gratis men nu kostade 50 kr att få gå upp. Ingen ville betala så vi åkte tillbaka och chillade vid hostelet igen!
 
Få bilder från denna destination:
 
 
 
 
 
 
 
Resten kommer i nästa inlägg!
 



Croatian trip: Dag 5

17.6: Dag 5 vaknade vi upp i Kotor i Montenegro. Denna miljö var nog helt fantastiskt! Jag blev såld iaf. Dock så räckte det gott och väl med en dag (för sight seeing!). Vi gick upp till slottet (detta var visst ett måste). Kan säga nog att det var plågsamt värt det. Det var stekande hett (vi gjorde detta runt 11 tiden) och när vi väl var uppe svettades vi alla jättemkt! hahaha men det var VÄRT det (avgör själva när ni ser bilderna). Efter det chillade vi lite i gamla stan och tog nån öl (jag skippade det...). Senare på kvällen var det bbq på hostelet och de hade anordat en "pubrunda" vilket jag och Alex skippade (Mommy and daddy goes to sleep early while the kids are out having fun!). På hostelet (en snabb förklaring till detta, Kotor är en kattstad. Det finns hemlösa och icke hemlösa katter ÖVERALLT. Det var väldigt mysigt) hade ägarna räddat två katter så de bodde där. Den ena (som var svart och som såg ut som mina missar) heter Tom och den andra gråga heter Jerry! :D Hahahah tom och jerry <3
 
Här kommer bilderna från denna dag:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dag 6 kommer i nästa inlägg!
 



Croatian trip: Dag 4 #kingslanding

16.6: Dag fyra började med att bilarna startades kl 9  så vi var framme i Dubrovnik runt 13 tiden. Vi parkerade bilen utanför fortet och gick in och njöt av miljön. Det var som att gå igenom ett par portar in till en dröm. Det var så vackert där så jag blev nästan lite tårögd. Jag hade lyckats ta mig hit. Mitt mål var att ta mig till dubrovnik innan jag skulle tillbaka till Sverige och det gjorde jag. Mission accomplished. Vi gick runt på "the wall" i ca 3 h (ja, jag behövde stanna var 10e meter för att ta miljoner bilder) och efter det åt vi en välförtjänt pizza! Efter detta gick vi till en annan del av denna fort, till slottet, där de filmar i Game of Thrones där Lanister skickar iväg sina ungar. Efter denna del åkte vi till berget (som kan ses på några bilder) och utsikten där över Dubrovnik var så vacker så vi alla blev helt galna. Vi tog bilder och njöt i en timme innan vi startade bilen för nästa destination!
 
Här kommer massa fina bilder:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dag 5 kommer i nästa inlägg!
 



Croatian trip: Dag 3

15.6: Dag 3 åkte några utav oss till Klis fortress som låg lite utanför split! Här hade de filmat Mereen från Game of Thrones! Detta fort var ganska högt upp så omgivningen kändes lite som en målning (?) samtidigt som man fick lite svindel..... hahaha När vi hade gått runt där och sjungit Game of Thrones intromelodin nog så åkte vi tillbaka och gick ner till stranden. På kvällen kollade vi på sista avsnittet av Game of Thrones då vi dagen efter skulle åka till Dubrovnik. Jag grät lite där vid slutet.... Efter detta gick vi ut och åt (har visst skrivit att det var jättegod mat för de hade laxtortillas!!). Här kommer bilder från dagen:
 
 
 
 
 
Dag 4 kommer i nästa inlägg!
 



Croatian trip: Dag 2

14.6: Dag två på vår Balkantrip!! Idag gick vi runt i Split och bara njöt utav värmen och miljön. Ruinerna jag pratade om i förra inlägget var visst ett fort (sitter och skriver av anteckningar jag gjorde under resans gång så jag skulle kunna sitta nu såhär lång tid efter resan och uppdatera er om mina äventyr). Efter lite sightseeing gick vi ner till stranden och badade lite. Det var lite kyligt, men det var ganska kul att få slappna av och bada och leka efter allt körande! På kvällen gick vi ut och åt mat och "förfestade" på hostelet (vi alla var ganska trötta) och kvällen slutade med att det var några som badade näck (jag gjorde inte det för jag höll på att däcka....). 
 
Här kommer bilder från dagen:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dag 3 kommer i nästa inlägg
 
 



Croatian trip: Dag 1

13.6: Bilarna startades 8.40 och jag kommer ihåg att jag dumt nog hade sålt av min cykel och hoppades på att det fanns hyrcyklar nog utanför min lägenhet, men det gjorde det inte. Jag tog min väska och gick till nästa och nästa hyrcykelställe, men det fanns ingen ledig så jag var väldigt svettig när jag var framme vid bilen. Det jobbiga med detta var att jag ändå inte var sist på plats, så jag hade svettats i onödan. Vi var framme vid Krka National park runt 14 tiden. Det var väldigt vackert där (och varmt....) och man kunde bada nere vid vattenfallet så det var det vi gjorde. Vi stannade där tills klockan ble 19 och sen åkte vi vidare till split. Vi hade lyckats få tag på ett hostel som låg mitt i stan (vi såg några "ruiner"? precis utanför vårt fönster vilket var ascoolt!!). Hostelet hade en stor balkong så vi satt där och chillade resten av kvällen. Här kommer bilder från dagen:
 
 
 
 
Liten ful bonusbild på mig:
 
Dag två kommer i nästa inlägg!