Ebba, Emma, Sanna och Filip på besök #1

4.6: Tenta. Jag pluggade säkert 2-4 timmar varje dag i en vecka till denna tenta, men ändå var den helt jävla skum... det var inte alls vad vår proffessor hade bett oss att plugga på. Jag fick iaf 9 av 10 på tentan så det är skönt. 
 
5.6: Emma och Sanna kom vid 13 tiden och då det var fint väder promenerade vi hem från busstationen. När vi väl var framme chillade vi och de packade upp och tog en dusch. Sen gick vi ut och åt mat för vi var hungriga. Sen på kvällen var vi ute och drack lite öl och testade på utelivet i Ljubljana. 
 
6.6: Ebba och Filip kom fram vid 14 tiden så vi gjorde samma sak. Vi hämtade upp dem vid busstationen och promenerade hem. Efter att vi hade chillat hemma gick vi ut och åt mat och chillade för dagen efter skulle vi upp tidigt eftersom vi skulle göra canyoning, rafting och canoeing!
 
7.6: Startade bilen kl 7 och var framme i Bovec kl 9! Att köra dit behövde man ta sig till Italien och sen tillbaka till Slovenien. Vägen dit var dock väldigt vacker. När vi väl kom fram betalade vi för våra aktiviteter och fick lite information och utrustningen som behövdes. Sen åkte vi iväg till startplatsen. Jag, Ebba och FIlip gjorde canyoningen medan Emma och Sanna körde på canoeing. När vi väl var framme fick vi gå upp för ett berg i ca 20 min (det var det flåsigaste jag har varit med om). Vi gick i bikini och svettades och klockan var bara 9.30... Väl framme klädde vi på oss utrustningen och kylde ner oss i vattnet. Vår guide berättade om vad vi skulle göra och hur vi skulle göra det. Det roligaste var nog att åka baklänges ner för "rutschkanorna". När vi väl var framme vid sista rutschkanan såg vi Emma och Sanna vänta på oss. Det var kul att de fick se lite av vad vi hade fått göra. Efter detta åkte vi tillbaka och åt lite lunch. Jag, Ebba och Filip gjorde oss redo för att köra rafting. Raftingen var inte lika spännande, men det var roligt på sitt sätt. Vi fick en liten båt, vi 3 och vår guide (samma guide som innan) och vi tyckte nästan att det var roligare. Enda gången någon trillade i var när vi stötte in i en sten och jag tappade fotfästet. Annars så var vi grymma!! När vi var klara med aktiviteterna åkte vi ner till Soca river så jag kunde få ta lite bilder. Sen åkte vi tillbaka till Ljubljana och chillade mest på kvällen.
 
Lite bilder jag tog denna dag:
 
 
 
 
 
 
 
Lite bilder från canyoningen tagna av våg guide:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ha det!!
 
 



Hiking in Slivnica

29.5: Denna dag hade min handledare sin PHD presentation, vilket tyvärr var på slovenska, men för att visa support valde jag att dyka upp ändå. Efter presentationen var det mat och mingel på skolan vilket var trevligt. Sen åkte jag hem för att plugga lite och chilla för vi skulle ut på kvällen. Sen på kvällen gick jag hem till honom och vi drack jag, han och hans kompisar. Det var hur kul som helst. Det var nog den bästa hemmafesten jag har varit på sen jag kom hit. Sen gick vi ut till Top 6, vilket är en nattklub som jag alltid har viljat gå till. Då jag visst om att jag skulle vandra dagen efter tvekade jag först, men sen gick jag ändå. Vi hade det väldigt kul på klubben och jag bestämde mig för att gå hem runt 03 tiden så jag ändå kunde få 4 timmars sömn. Men då jag hade druckigt redbullvodka så kan jag säga att mitt hjärta slutade inte slå som en galning förens kl 06, så med en timmes sömn bestämde jag mig för att ändå gå och vandra.
 
30.5: En timmes sömn var inte så farligt. Var bara dagarna efter som jag kände av det (blev sjuk för fjärde gången här i Slovenien....). Vi åkte till Slivnica för att vandra och det var väldigt fint där. Det tog oss 2 timmar upp (vi tog det självklart väldigt lugnt eftersom att vi alla var trötta, och det var ganska varmt...) och sen när vi väl var på topp åt vi lunch. Efter det gick vi ner till sjön och badade lite. På eftermiddagen åkte vi hem och åt pizza. Omnomnom. Jag deckade efter denna dagen. 
 
Här kommer lite bilder från vandringen:
 
 
 
 
 
Panorama på hur det såg ut!
 
Jag måste gå igenom 900 bilder nu så vänta med spänning för nya inlägg kommer snart!
 
Ha det!